Næseoperation: Hvor meget ved du om det?

Næseoperation

Overvejer du at få lavet en næseoperation? Så er det vigtigt, at du er klar over, hvad indgrebet indebærer. Som alle andre operationer, er der nemlig både fordele og ulemper forbundet med det. Der er altid en risiko for komplikationer, men nogle gange kan en næseoperation måske være lige det, du behøver for at få selvtilliden tilbage.

En næseoperation er altid individuel

Der kan være mange grunde til, at man vælger at få lavet en næseoperation. Hvad enten det er en kosmetisk operation eller ej, er det dog værd at tænke indgrebet grundigt igennem. Derfor vil du inden operationen have en samtale med kirurgen, der forbereder dig på operationen. Her vil I tale om dine ønsker, og hvilke der kan realiseres. Alle næser er som bekendt forskellige, og derfor er det ikke altid, at dine forventninger kan imødekommes. Hvis det er tilfældet, vil du dog blive informeret om det, så du er helt med på, hvad der vil ske, og hvordan resultatet bliver.

Kend komplikationerne

Det er også vigtigt at være opmærksom på, at der ved enhver operation kan forekomme bivirkninger eller komplikationer. De forskellige risici er individuelle fra operation til operation, men kan bl.a. være:

  • Øm næsetip
  • Sart hud på næseryggen
  • Gendannelse af fjernet knogle

Ved alle operationer vil du desuden kunne opleve midlertidig hævelse og smerter i tiden efter indgrebet. Alt dette vil du dog blive informeret om, inden operationen, så du er med på, hvad du går ind til. Hvis du vil læse mere detaljeret om de forskellige operationstyper og deres risici, kan du besøge Rhinoklinikkens hjemmeside.

Er det besværet værd?

En operation kan virke skræmmende. Især når man læser på nettet om bivirkninger og komplikationer. Måske begynder du at tvivle på, om du overhovedet tør få lavet en næseoperation. Til dette er mit råd: Slå koldt vand i blodet. Mærk efter, hvad en ny næse betyder for dig. Er det noget, der vil øge din livskvalitet? I det tilfælde, så er en næseoperation måske risikoen værd. Du kan også tale med kirurgen om dine tvivl. Han eller hun har med garanti haft mange patienter som dig og vil derfor være god til at berolige dig og give dig klarhed. Det vigtigste er, at du ikke føler dig presset til at tage en forhastet beslutning. Tag den tid, du har brug for. Det er trods alt din næse, det gælder.

 

About: Diana