Ud at køre i gardinbussen

Gardinbussen kommer på besøg

Da jeg blev ansat som gardinekspert, var det ikke lige det her, jeg havde regnet med. Jeg troede at jeg primært skulle stå i en butik og være til rådighed for vores kunder. Det er jo ikke alle, der ved så meget om gardiner, og så kunne kunderne komme til mig, hvis de havde spørgsmål. I stedet er jeg nu blevet chauffør i gardinbussen – og nu er det mig, der kommer til kunderne og ikke omvendt. Det var ikke, hvad jeg havde forventet – men det er faktisk ret underholdende.

Aldrig hørt om gardinbussen?

Hvis du aldrig har hørt om gardinbussen, så undrer det mig ikke. Jeg havde heller ikke selv hørt om den, inden jeg fik det forklaret. Gardinbussen er en varevogn fyldt med gardiner af forskellig farve og størrelse, som vi kører ud til kunden. En kunde bestiller altså tid i vores butik, hvorefter vi kører ud til dem. Det lyder meget simpelt, og det er det sådan set også. Idéen med gardinbussen er, at kunderne får mulighed for at prøve gardinerne i deres hjem, inden de køber. Det er utroligt, hvor anderledes et gardin kan se ud, når det hænger hjemme i lejligheden, sammenlignet med når det hænger i butikken. Og som ekspert i gardiner kan jeg også give gode råd og tips, hvis kunden skulle have brug for det.

 

Et klassisk kundebesøg

Og nogle gange kan det være meget godt, at der er en ekspert med. For et stykke tid siden var jeg på besøg hos en kunde, som havde bestilt et besøg fra Gardinbussen. Det var et relativt ungt par, i hvert fald sammenligned med mig, som skulle have nye gardiner i stuen. Besøget gik som det ofte gør. Jeg fik fremvist et par gardiner, fik sagt nogle fine ord om dem og ellers lod jeg kunden styre showet. Det foretrækker jeg, når jeg er ude. Kunden skal ikke presses for meget. Og som sædvanlig gik det fint og uden nogle store problemer.

Men så begyndte de at blive uenige.

Få hjælp til gardiner med gardinbussen.

Gardinbussen til undsætning

Nu skal det ikke lyde alt for dramatisk. Det var ikke sådan, at de var oppe at skændes eller råbe af hinanden. Men det var tydeligt, at de havde svært med at blive enige om, hvilket gardin de skulle vælge. Han ville gerne have persienner, mens hun gerne ville have klassiske stof gardiner – og ingen af dem ville give sig. Det var der, jeg brød ind: “Hvad med lameller?” Lameller kan drejes som persienner, så man kan lukke så meget lys ind, man har lyst til. Og så kører de på en sliske bånd fra side til side, ligesom almindelige gardiner. Efter at have vist det frem for dem, og de havde talt det igennem, blev de enige – det var lameller, de skulle have.

Alternativet til butikken

Nej, jeg havde ikke regnet med at køre rundt i en varevogn og sælge gardiner. Men nu hvor jeg har gjort det i et stykke tid, og set resultaterne, så synes jeg faktisk godt om det. Kunderne er som regel glade, og jeg får en varieret hverdag. Så kan jeg ikke bede om så meget mere.

About: Maand