Derfor er det ikke godt for dig at skære tænder

at skære tænder

Har du en dårlig vane med at skære tænder? Så er der gode grunde til at stoppe med det. Det kan nemlig have alvorlige konsekvenser for dig, hvis du ikke holder op i tide. Det er dog ikke altid lige let. Men der er hjælp at hente! Og det er netop det, som dette blogindlæg skal handle om.

Det skader tænderne at skære tænder

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvorfor det overhovedet er nødvendigt at stoppe med at skære tænder. Sagen er, at når man gnider tænderne mod hinanden, slider det utroligt meget på dem. Og selvom man skulle tro, at tænder er så hårdføre, at de kan holde til det, er det ikke tilfældet. Faktisk kan man ende med at ødelægge sine tænder fuldstændigt, hvis man ikke stopper. Derfor er det vigtigt at passe på tænderne og stoppe i tide.

Hvorfor skærer jeg tænder?

Folk skærer tænder af forskellige årsager. Det kan typisk være en form for afreaktion mod stress eller et overforbrug af nikotin eller koffein. Men det kan også skyldes, at man er født med en forkert tandstilling. Man bør dog i alle tilfælde søge behandling, så man undgår de ubehagelige konsekvenser. Her er det dog vigtigt at tænke over, hvad man skal behandles mod. Skærer du tænder, fordi du drikker for meget koffein, er det fx ikke nødvendigt at ændre tandstillingen. Du skal bare skære ned for kaffen.

Vær opmærksom på hovedpine

Det er vigtigt at vide, at man faktisk godt kan skære tænder i søvne. Her vil du typisk opleve spændingshovedpine og ondt i kæben. Du kan også mærke efter på tændernes tyggeflader og se, om de virker slidte. Hvis du kan genkende disse tre ting, er det ret sandsynligt, at du skærer tænder om natten. Hvis det er tilfældet, bør du også søge behandling.

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen afhænger som nævnt af årsagen bag din tænderskæring. Derfor er det vigtigt at overveje grunden til, at du skærer tænder. Hvis du ikke ved det, kan du jo altid forsøge at tage udgangspunkt i nogle af de grunde, jeg har gennemgået her, og se, om de passer på dig. Mens du forsøger at ændre dit egentlige problem (fx stress/kaffe mm.) kan du få en bideskinne, som beskytter tænderne. Det er især en fordel, hvis du skærer tænder om natten.

About: Diana