Akupunktur København: Få historien bag metoden

Akupunktur København

Har du efterhånden været igennem et længere behandlingsforløb uden mærkbare resultater? Så er det måske tid til at prøve en alternativ behandling for at slippe af med smerterne. Akupunktur er en ældgammel metode, som kan behandle mange forskellige sygdomme. Læs med her og se, hvor du kan få akupunktur i København.

En behandlingsform med rødder fra det gamle Kina

Måske betragter du akupunktur som et nyt fænomen – en ny idé inden for medicinens og behandlingens verden. Men faktisk er akupunktur langt ældre end mange af de behandlingsformer, vi bruger i dag. Det stammer nemlig fra den traditionelle, kinesiske medicin, kaldet TCM.

En anderledes teori

Ifølge teorien bag indeholder kroppen forskellige energier og kræfter. Du har måske hørt om kræfterne yin og yang. Disse to har modsatrettet virkning, og hvis der opstår ubalance mellem dem, kan de blokere livsenergien Qi. Det kan føre til sygdomme i både kroppen og sindet. I den kinesiske medicin opfatter man nemlig kroppen og sindet som to dele af en helhed, der påvirker hinanden.

Hvordan virker akupunktur?

For at behandle symptomer og sygdomme, skal man skabe balance i kroppen. Mere bestemt handler det om at afbalancere livsenergien Qi, og det kan man gøre med akupunktur. Kroppen har nemlig flere hundrede akupunkturpunkter placeret over det hele. Man kan finde frem til punkterne ved elektriske målinger. Disse har nemlig vist, at der er mindre elektrisk modstand i akupunkturpunkterne sammenlignet med huden omkring punkterne.

Skal jeg tro på akupunktur?

Som en person med vestlig baggrund, kan det være lidt svært at forstå teorien bag akupunktur. Det skyldes især al den moderne viden, man har om kroppen og al den teknologi, man benytter i dag. Kan det så virkelig passe, at der er energier i kroppen? Det vil jeg ikke gøre mig til herre over. Men sagen er, at akupunktur har vist sig at hjælpe mange mennesker. Og hvis du endnu ikke har opnået nogen resultater mht. din behandling, hvorfor så ikke prøve akupunktur? Du har jo intet at miste.

Hvor finder jeg akupunktur i København?

Hvis du vil give akupunktur et forsøg, så kan du booke tid hos klinikken Kiropraxis i København. Det er et multifagligt behandlingssted med både kiropraktorer, akupunktører, massører m.m. Hvis du endnu ikke er helt sikker på, om akupunktur er noget for dig, vil akupunktøren også med glæde tage en snak. Du kan både kontakte dem telefonisk eller via formularen på deres hjemmeside.

About: Diana